Műsorvezetők

dr. Komáromi István

dr. Komáromi István
művészeti vezető

dr. Komáromi István(marsallbot és violinkulcs)

Budapesten születtem 1955. július 12-én. Erősáramú Szakközépiskolában érettségiztem, később pedig mérés-automatizálási szakon szereztem diplomát. Dolgoztam villanyszerelőként, majd gyárban villamos osztályon önálló tervezőként. Kétszer voltam sorkatona, négy helyőrségben. Fegyver-löveg technikusi oklevéllel és légvédelmi rakétás kiképzéssel szereltem le, tartalékos tisztként.
A Zrínyi Miklós Katonai Akadémián hadtudomány egyetemi doktori tudományos fokozatot szereztem 1988-ban. Kitüntetéssel végeztem el a Rendőrtiszti Főiskolát Közbiztonsági Szakon, továbbá a felderítő iskolát is. Részt vettem a BRIAN TRACY menedzsertanfolyamon, az OMEGAGLEN Brit-magyar vezetői tanfolyamon, voltam a Német Szövetségi Köztársaságban Rendőri Szakfőiskolán vezetői továbbképzésen, továbbá Svájcban nyelvi, és az USA-ban az FBI által szervezett tanfolyamokon. Jól beszélek németül.

Az Országos Szórakoztató Zenei Központban táncdalénekesként „A” kategóriás minősítésű szakvizsga bizonyítványt és működési engedélyt kaptam. Gitározom, zongorázok és énekelek.

A közszolgálati pálya:

A rendőri munkámat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon kezdtem 1977-ben, ahol 10 évig felderítő tisztként dolgoztam gazdasági- műszaki- tudományos vonalon. Ezután másfél évig a BM Tudományszervezési Osztályán belügyi szintű kutatásszervezéssel foglalkoztam. A Magyar Hadtudományi Társaság tagja 1991-ben lettem. A rendszerváltás előtt neveztek ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, a XXII. kerületbe rendőrkapitánynak. Itt dolgoztam az átalakulás és a taxisblokád idején közel két évig, majd 1991. március 16-án lettem a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője.

Tudományos tevékenységemet még Borsod megyében kezdtem, Miskolcon írtam a disszertációmat, figyelemmel a nem termelő szféra, azaz a belügyi, területi munka hatékonyságára és a végrehajtó szervezetére vonatkozóan. Kutatói érdeklődésem később kiegészült az önkormányzat és a rendőrség kapcsolatával. A Budapesti Rendőr-főkapitányságon kísérleti un. „Önkormányzat-barát” kapitányságot alakítottunk ki. Közel negyven publikációm és tanulmányom jelent meg. Elsősorban nem a múlttal, hanem az élet által felvetett, a jövőre vonatkozó kérdésekkel, általában hatékonysági, szervezési újításokkal, kísérletekkel, a munkahelyi légkörrel foglalkoztam.

Alapító elnökségi tagja voltam a Magyar Közigazgatási Karnak, a Rendőrtiszti Főiskolán alkalmanként államvizsga bizottsági elnöki teendőket is elláttam. Részt vettem a TC TEAM CONSULT nemzetközi cég munkájában, mely rögzítette a Magyar Rendőrség állapotát és meghatározta a fejlődési irányokat.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon vezetésemmel folyamatosan tudományos bizottság is működött. Több stratégiai anyagot dolgoztunk ki és alkalmaztunk. (pl. az önkormányzatok közbiztonsági koncepciója, a kapitánysági szintű keretgazdálkodás stb.) A Pest megyei Közgyűléstől Tudományos díjat kaptam. Közel 10 éves főkapitányi tevékenységemet rendőr dandártábornokként 2000. július 31-én fejeztem be, mert 2000. augusztus1-én köztisztviselővé neveztek ki és megbíztak a BM Közkapcsolatok (PR) Főosztály vezetői teendőinek ellátásával. A köztisztviselői képesítési előírásoknak megfelelően ekkor közigazgatási szakvizsgát tettem.
A főosztályon a közigazgatási államtitkár alárendeltségében kizárólag szakmai PR ügyekkel, felvilágosítással foglalkoztunk, elsősorban baleset- és bűnmegelőzési, humánpolitikai téren.

- 2 -

Ennek során mind a hagyományos, mind a művészeti eszközöket, mind a Belügyminisztérium szervezetén kívüli országos rendezvényeket, rádió és TV műsorokat, road-show-kat, önkormányzati versenyeket felhasználva több hagyományteremtő projektet indítottunk el.

Mi hoztuk létre a BM belső információs rendszerét, mely intranetes interaktív kommunikációt biztosított. Részt vettem az Országos Bűnmegelőzési Központ munkájának, felépítésének, illetve a kapcsolódó határozatainak a kidolgozásában ugyanúgy, mint például a civil kezdeményezésű Önkormányzati Oktató Központ Kht. kialakításában is.

Átszervezés után a humánpolitikai területen belül 2003. január 1-én létre jött a BM Oktatási Főigazgatóság és itt vezető-főtanácsosi besorolásban, média-szakreferensként segítettem az oktatási szakterülethez kötődő projektek megvalósítását, megismertetését 2005. december 15-ig.

Tagja vagyok a Rendészettudományi Társaságnak, és több tanácskozáson előadást tartottam, illetve javasoltam rendezvény létrejöttét. A Rendőrtiszti Főiskola Vezetéselméleti Tanszékével szoros kapcsolatot alakítottam ki, órákat tartottam és öt fejezettervezetet készítettem az új közszolgálati menedzsment tankönyv számára. A belügyi pályám során számtalan elismerésben részesültem, fenyítve sosem voltam.

A zene:

Öt évesen karácsonyra és a névnapomra egyszerre két ajándékot kaptam: egy benjo-t és egy katonai várat. Gyermekkorom óta zenélek, azt az egyenruhás pálya mellett sem hagytam abba, így ez a kettősség végig kísérte az életemet. Az iskolában az ének és a fizika volt a kedvenc tantárgyam.

Itthon, Erdély, Szlovákia és Ausztria magyarlakta részein ismert zeneszerző, szövegíró, előadóművész lettem. Gitározom, zongorázok, énekelek. Básthy Anna operaénekes tanárnőm szerint lírikus tenor vagyok. Gyermekkoromban énekkaros voltam, a középiskolában az iskolazenekarban játszottam, a munkahelyeimen a kultúrcsoportokban és kulturális programokon rendszeresen szerepeltem. (Janza Katának az egyik dalát például az USA-ban az FBI-nál írtam.)


Rendszeresen fellépek a nagy tömegeket vonzó rendezvényeken, továbbá falunapokon, bálokon énekesként, de sokszor műsorvezetőként is. Többször volt önálló estem a Fészek és a Rátkay Klubokban. Az ország jeles zenészeivel és táncosaival dolgozom együtt. Tagja vagyok az ARTISJUS Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesületnek, illetve az Előadóművészi Jogvédő Irodának. 2003-ban Sztár kategóriában Zámbó Jimmy Emlékdíjat kaptam.
Eddig 110 dalt írtam magamnak és másoknak is. Főleg popdancet, a rockot, lírát, de ezek mellett keringőt, countryt és magyar nóta jellegűt, mulatóst is. Részt vettem kabaré, színdarab, és filmek zenei munkálataiban. Készítettem versekhez aláfestő zenét, dolgoztam gyermekkórussal. Számos dalom megjelent CD-ken és kottaválogatásban is. Az összes Magyarországon megjelent CD-met kiadták Erdélyben. Nagy jelentőségű rendezvénysorozatok műsorvezető-házigazdája vagy zeneszerzője, állandó fellépője lettem (pl. A Kárpát-Medence Legerősebb Települése, Szeptemberfeszt stb.)

- 3 -

Társadalmi tevékenység:

Számos társadalmi egyesületben tevékenykedem.(pl. Rendőrtábornokok Egyesülete, IBSSA, IPA, Rendészeti Kiképzők Szövetsége, Chevaliers Törley Pezsgőlovagrend, Promontórium Borlovagrend, Szent György Lovagrend és a már fentebb említett tudományos társaságok). Budafokon a Jazz Pincében Papp-Váry László szobrászművész a „Budafoki híres borászok” kiállítására elkészítette az életnagyságú mellszobromat, melyet 2006. augusztus 25-én avattak fel.

A televízió:

Alapító tagja voltam az ATV-n a Fásy Mulatónak. Az ebben való szereplésem hat éve befejeződött.

„Töltse az estét Komáromi Pistivel” címmel 2003. decemberétől a Budapest Televízióban minden hónap negyedik szombatján esténként 22:00 – 24:00 óra között élő könnyűzenei műsort vezetek, melyet az adott hónapban többször megismételnek. Az adásban láthatóak a hazai sztárok és a tehetségek, illetve előadóművészek a környező országok magyarlakta területeiről is.

„Győztünk” címmel 2005. januárjától ugyancsak a Budapest Televízióban mint producer is bemutatkoztam, külső gyártású, saját műsort készítek, mely most már minden szerdán 21.45-től kerül adásba. Sikeres emberekről, megoldásokról, rendezvényekről készítettünk anyagokat sok zenével. 2009. januártól a műsor tisztán klipverseny, melyet az Intereuroshow Nemzetközi Előadóművészeti Produkciós Irodával közösen szervezünk.

( Budapest Tv-s esemény még, hogy 2005. év közepétől fél évig ment az a két hetente jelentkező 30 perces beszélgetős műsor „Pisti+1 fő” címmel, melyben a művészetek és a közszolgálat jeles képviselőit hoztuk közelebb a nézőkhöz. Forgószél címmel 2006-ban nyolc hónapon át ment minden szombat reggel a diákoknak szóló műsorom, melyben az ország különböző iskoláiból érkező fiatalok és tanáraik mutatkozhattak be.)

A klipjeim a nézői kérések alapján rendszeresen adásba kerülnek a www.szupernet.tv –n, illetve a Duna TV Kívánságkosár műsorában.

A család:

Nős vagyok, a feleségem dr. Nagy Judit, több diplomás jogász-pedagógus, a Rendőrtiszti Főiskolán nemzetközi jogot tanít, jól beszél angolul. Kislányunk Juditka 2004. 11.10-én született. A baráti köröm széles, hazai és határon túli közigazgatási szakemberekből, művészekből, médiában dolgozókból és vállalkozókból tevődik össze.

Budapest, 2009. február

dr. Komáromi István

Honlap: http://www.komaromipisti.hu